Yo-kai Watch 3 heeft acht verschillende ritme spelletjes waarbij de touch screen of de circle pad gebruikt om ballen te vangen en je gebruikt ook de touch screen of de A knop om punten te krijgen van cirkels die verschijnen. Maar een hoop van deze spelletjes zijn lastig om te vinden en het is nooit echt duidelijk gemaakt wat de beloning hiervoor is. Dat is wat ik ga uitleggen in deze guide. In dit artikel zitten spoilers voor Yo-kai Watch 3.

Als je ‘ok’ krijgt bij een actie in het spel word je beloont met 200 punten en bij een ‘cool’ met 400. Deze punten worden dan vermenigvuldigd met je huidige combo. Dit allemaal bij elkaar opgeteld word je eind score. Je krijgt echter geen extra punten aan het einde bijvoorbeeld voor niks fout te hebben gedaan.

De acht ritme spelletjes zijn:

 • Wedding Fox Trot
 • Kaos March
 • Septuple Step
 • Groovalicious Hustle
 • Next HarMEOWny Concert
 • DON-CHAN’s Taiko Tumult
 • KJ Concert
 • Poltz

Als je een ritme spelletje hebt afgerond dan kan je ze opnieuw spelen in ieder weer en tijdens iedere tijd. Je moet echter wel het juiste karakter zijn.

De Wedding Fox Trot kan alleen gespeeld worden door Hailey Anne, het gebeurd willekeurig in Uptown Springdale door rond te lopen van s’ochtends tot s’avonds. Als je het hebt voltooid dan eindig je bij de Mt. Wildwood Shrine. Daarna kan je hard mode uitdagen bij Vicky Vixen, hij staat op de Mt. Wildwood Trail dichtbij Catfish Pond.

De Kaos March kan gespeeld worden als Hailey of Nate, het gebeurd soms in Downtown Springdale door rond te lopen tussen middernacht en dageraad, het moet ook goed of bewolkt weer zijn. Als je het voltooid dan krijg je een willekeurig iets van Ake. Daarna kan je hard mode uitdagen door met Ake te praten die dan verstopt zit naast de rivier en achter een gebouw in Downtown – West Road.

De Septuple Step is exclusief voor Nate, het gebeurd soms in Shopper’s Row door rond te lopen. Het moet tussen middernacht en dageraad zijn met goed of bewolkt weer. Na voltooien eindig je bij Everymarkt waarop vervolgens de Mimikins zich onthullen. Je kan daarna hard mode uitdagen bij de Tranquility Apartments parkeerplaats.

De Groovalicious Hustle kan alleen gespeeld worden door Hailey Anne, het event gebeurd soms in Breezy Hills vanaf s’ochtends tot s’avonds laat met zonnig of bewolkt weer. Als het spelletje klaar is dan beëindig je dichtbij het podium in Gourd Pond Park. Hard mode kan dan vervolgens bij het podium uitgedaagd worden via een employee.

De Next HarMEOWny Concert speelt zich af in twee missies, in hoofdstuk 3 deel 6 speelt het zich af met Hailey in Illusionary Sprakopolis in het Concert Hall. Met Nate gebeurd dit in de missie ‘Perform! Dream Floor – Gold’ in New Yo-kai City in de Badabing Tower. Als het concert klaar is dan is Hailey klaar met deel van haar missie en dan is Nate klaar met zijn hele missie. Je kan vervolgens in Illusionary Sparkopolis in de Concert Hall de hard mode uitdagen via de Theater Manager. Maar dit kan niet in Badabing Tower. In Illusionary Sparkopolis kan het door Nate en Hailey gespeeld worden.

DON-CHAN’s Taiko Tumult speelt zich af in een van Hailey haar missies: ‘You’re invited to DON-CHAN’s Bash!’ In deze missie zal je DON-CHAN moeten vechten en het spelletje voltooien. Het speelt zich af in de Mount Wildwood Summer Festival, je berijkt deze plek door met de (minsten) rank-B watch rond te lopen bij de trappen die naar de Mt. Wildwood Shrine leiden. Als de missie klaar is dan ga je terug naar Mt. Wildwood, maar je kan terug gaan en de hard mode uitdagen door de Miradox die dichtbij de Mt. Wildwood Shrine is opgekomen. Hier kan je in met Hailey en Nate dus je kan het met beide karakters spelen.

Het KJ Concert wordt gespeeld tijdens Nate zijn missie ‘DJ KJ’s on the scene!’ Je kan het spelletje spelen nadat je alle yo-kai hebt gevonden voor de missie. Je kan dan aan KJ vragen om het eerst in easy mode te spelen, maar na voltooiing kan je opnieuw met KJ praten en dan kan je hard mode uitdagen. Als de missie voltooid is dan kan je dit als Hailey en Nate spelen.

De Poltz speelt zich af in Nate zijn missie ‘Proof of Poltergeists’, deze missie speelt zich af in BBQ als je Fancy That! Issue 11 hebt. De missie wordt s’nachts voltooid als je alle drie de aanwijzingen hebt gevonden voor de missie. Je moet dan naar de Old House in East Pine en dan start de Poltz na een paar gesprekken. Na voltooiing kan je met Grubbles praten die voor de Old House staat, dan kan je hard mode uitdagen, maar alleen s’nachts. Je kan dit met Hailey of Nate de 2de keer spelen.

Wat zijn de beloningen hier nou uiteindelijk voor?

 • Van sommige spelletjes krijg je een item zoals een escape puppet of een bronze doll.
 • Je records worden opgeslagen in je profielkaart, maar alleen je beste score tussen hard mode en easy mode. Je kan het ook terug zien door met de karakters te praten die het spelletje starten.
 • Je kan in de muziek app de liedjes voor 1 music card kopen. Met uitzondering van de Next HarMEOWny Concert en DON-CHAN’s Taiko Tumult.
 • En uiteindelijk krijg je ook nog de gouden trofee ‘Maestro’

(De kaarten zijn van
https://yokaiwatchworld.net/en/game/yokai-watch-3/# , graag feedback geven in de reacties als er iets mist of als er iets niet klopt)

Originele artikel:
http://news.yokaiwatchworld.net/rhythm-games-guide-yo-kai-watch-3/