Yo-kai Watch Blasters was op 7 september 2018 overgebracht naar de VS, Europa, Australië en ook nog eerder in het jaar in Zuid-Korea. Door restricties tussen regio’s werken ze niet allemaal volledig samen. In dit artikel gaat het over de Blasters spellen (Red Cat Corps en White Dog Squad), het gaat hier vooral over de regio’s Europa en de VS. De regio Europa houdt in heel Europa, Australië en Nieuw Zeeland. De VS regio bestaat uit de verenigde staten, Mexico en Canada.

Verschillen van de verpakkingen, VS staat links en de EU rechts

Ten eerste werken de Europese en Amerikaanse versies online volledig met elkaar, dit was ook het geval met de Koreaanse versie, het enigste verschil is dat de Koreaanse namen in de EU en VS als zwarte blokken verschenen. Maar na de Moon Rabbit Crew expansie konden Koreaanse versies niet meer verbinden met andere regio’s, dit houdt dus in dat de Japanse en Koreaanse versies helemaal niet met andere regio’s samenwerken.

Hoe zit het dan met lokaal spelen? Jammer genoeg kan dit niet tussen verschillende regio’s, dus je kan streetpass niet gebruiken, local co-op en je kan niet verschillende versies linken. Als je het toch zou proberen dan zou er op de speler niet voorkomen bij de andere speler. Voor de meeste mensen is dit geen probleem, maar stel als je twee 3ds consoles hebt van beide verschillende regio’s dan moet je voorzichtig zijn als je verschillende versies koopt. Sinds als je verschillende versies koopt op de twee verschillende 3ds consoles dan kan je niet alles doen dat je doet via lokaal spelen.

Dit is een best groot probleem, sinds yo-kai zoals Starry Noko en Arachnevil niet beschikbaar zijn sinds je moet linken, en je kan jezelf niet streetpassen dus je kan ook niet Pandanoko krijgen. Dit betekend dus dat spelers met beide versies van de spellen niet het speel volledig 100% kunnen uitspelen. Ik betwijfel of dit probleem wordt opgelost in Yokai Watch 3 dat uitkomt op 7 februari in de VS, maar ik zal hierop terug komen als het wel is veranderd.

(Graag op dit artikel reageren of met mij in contact komen als er iets niet klopt)

Origineel artikel:
http://news.yokaiwatchworld.net/how-games-from-different-regions-interact-with-one-another/